Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

1.6.2010

Matkaoppaita

Neljä viikkoa lähtöön. Juttelin viime viikolla erään Mongoliassa asuneen työtutun (mutkan kautta) kanssa Mongoliasta, Ulan Batorista, Mongolian ruoasta ja mongolialaisuudesta yleensä. Sain jopa lainaksi Lonely Planetin Mongolian matkaoppaan, johon olenkin jo pintapuolisesti tutustunut. En tohdi pyytää käytännössä vieraan ihmisen kirjaa lainaksi pitkälle matkalle, mutta kiitos hienon kirjastolaitoksemme, hain opuksen lainaksi Metsosta.

Samalla poimin matkaan saman firman Trans-Siberian Railways -oppaan ja erittäin pienen (samalla siis kevyen!) Pekingin taskuoppaan. Ei oppailla tietenkään matkasta automaattisesti onnistunutta tehdä, mutta itselleni erilaiset dos & don'ts -listat, pikku sanastot, paikallisista ruoista ja juomista kertovat osiot sekä tietysti kartat ovat vakioluettavaa. Lisää painoa kamoihin nämä tietysti tuovat.

Jos kirjaston kirjat ovat lainassa tai muuten hankalasti saatavissa, ei näistä matkaoppaista siltikään netistä tilattuna tarvitse maksaa kuin reilu kymppi, mikä ei budjetissa paljon tuntune. Etenkin kun opuksen voi vaikka myydä matkan jälkeen. Olin jo tipalla tilata kovasti kehutun Trans-Siperian käsikirjan (by Bryn Thomas), mutta sitten tosiaan onnistuin saamaan Lonely Planetin vastaavan teoksen kirjastosta.

Ei kommentteja: