Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

24.5.2010

15 %

Takaisku. Matkanjärjestäjä ilmoitti viime viikolla hintojen nousevan 15 %, mikä koskee myös jo varattuja matkoja. Perusteena käytettiin ennen kaikkea euron koko ajan heikennyttä suhdetta kiinan yuaniin ja venäjän ruplaan. Meidän matkaamme tulisi täten lisää kolmisensataa euroa. Tämä vaikutti yllättävän paljon matkallelähtöhaluihin. Aloin jo miettiä koko reissun perumista.

Tutkin yleisiä valmismatkaehtoja ja euron kurssin viimeaikaista kehitystä. On totta, että eurolla saa nyt vähemmän yuaneita ja ruplia kuin matkaa varatessa. Tosin lasku on yuaneissa seitsemisen ja ruplissa alle viiden prosentin luokkaa, joten 15 % kuulostaa aika paljolta. Lisäksi euro näyttää ihan viime päivinä itse asiassa vahvistuneen. Tiedustelin em. faktojen valossa asiaa matkanjärjestäjältä, ja sainkin kuulla, että hinnanmuutos 'lähti hieman ennenaikaisena' ja että jos euro kääntyy nousuun, ei muutosta tulekaan.

Samana päivänä tulikin jo loppulasku. Vaikka siinäkin oli vielä parissa kohtaa kysyttävää, oli hinta jo riittävän lähellä matkan alkuperäistä hintailmoitusta. Jään odottelemaan korjattua laskua, enkä halua nähdä enää viidentoista prosentin korotuksia.

Ei kommentteja: