Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

9.5.2010

Junaan ehtiminen

Minulta kysyttiin, mitä tapahtuu jos joku juna myöhästyy toisen lähdöstä, kauanko pitää odottaa seuraavaa. Siperian radallahan ei kaikki yhteydet mene edes päivittäin. Ulan Batorissa voi joutua odottamaan parikin päivää, ennen kuin seuraava juna tulee. Netistä olen lukenut tarinoita, joissa junaa on otettu kiinni taksilla. Parempi siis olla myöhästymättä.

Meidän matkasuunnitelmamme menee siten, että Moskovaan tullaan aamulla ja sieltä lähdetään illalla. 'Tolstoi' voi siis myöhästyä aika reilusti sen haittaamatta Irkutskin junaan ehtimistä. Moskovasta pääsisikin sitten yhtä soittoa yhdellä junalla n. viikossa Pekingiin, jolloin ei tarvitse huolehtia aikatauluista eikä junanvaihdoista. Me kuitenkin vietämme pari yötä sekä Irkutskissa että Ulan Batorissa.

Junat pysähtelevät tietysti matkan aikana kymmenillä asemilla, ja pysähdykset voivat olla muutamasta minuutista muutamaan kymmeneen minuuttin. Junasta voi poistua käppäilemään laitureille, ja ostaa vaikka syötävää paikallisilta ihmisiltä, mutta junaa ei kannata päästää silmistään. Voi tulla kiireinen taksireissu.

Ei kommentteja: