Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

8.4.2010

Vermeet

Kahden viikon matka, josta viikko junassa. Mitä mukaan? Matkustamisen lähes puoli iloa on matkan suunnittelu, ja iso osa suunnittelua on sen pohtiminen mitä ottaa matkalle mukaan. Nyrkkisääntöhän kuuluu, että vähempi on parempi. Vaikka meidän matkamme alkaa vasta kesäkuun lopulla, en ole malttanut olla laatimatta jo listaa mukaan otettavista varusteista. Lista on huolestuttavan pitkä.

Mm. tällaisia poimintoja löytyy mukaan-listasta:
  • korvatulppia
  • kirjeenvaihtajaliivi
  • varvastossut
  • rahavyö
  • varashälytin, valoherkkä
  • nippusiteitä
  • sakkilauta + nappulat
  • kaurapuuroa


Jep, osin hieman Madventures-henkistä  valmistautumista. Timanttia en kuitenkaan ajatellut ommella hauikseen. Kirjeenvaihtajaliivihän on aivan ehdoton travellerin vaatekappale, kiitos vain Riku Rantalalle sen esittelystä ohjelmassaan. Omani hankin Vietnamista.

Jossain vaiheessa innostuin turvavehkeistä. Olen tehnyt elämäni aikana kymmeniä ulkomaanmatkoja, eikä yhtä lompakonjunaanunohtamistaberliininasemallaperkele lukuun ottamatta ole koskaan ollut mitään tavaroiden katoamiseen liittyviä ongelmia. Silti, kun puoli-ilmaiseksi saa käsiinsä sellaisia kamoja, jotka alkavat huutaa valoa nähdessään, joutuessaan tarpeeksi kauas kohteesta tai oven aukaisun yhteydessä, niin pakkohan niitä on hankkia. Olen käyttänytkin niitä, mutta toistaiseksi pahikset eivät ole narahtaneet aikeissaan minun lähelläni.

Junassa päiväkausia istuessa kuvittelisi haluavansa jossain vaiheessa tehdä muutakin kuin tuijottaa loputonta taigaa (älkää ymmärtäkö väärin, odotan maisemien näkemistä kuin salametsästäjä sutta). Sakkilauta kuulostaa sataprosenttisen oikealta varusteelta venäläiseen junaan mukaan otettavaksi. Viime pelistäni on tosin useampi vuosi aikaa, kun taas isä pelaa yhä lähes päivittäin. Ennustan matkalle vakavia konflikteja sakin tiimoilta. Lisäksi tilaisuus saada kerrankin lukea rauhassa houkuttaa. Vaan mitä kirjoja mukaan?

Ei kommentteja: