Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

20.4.2010

Syömä & juoma

Minulla on taipumus haluta testailla paikallisia ruokia ja juomia milloin missäkin liikun. Tulevalle junareissullekin on jo syntynyt odotuksia vaikka mistä. Slaavilaisen keittiön šašlik, blinit ja kaviaari ovat ainakin listalla. Samoin Baikalin kotoperäisiä kalalajeja, kuten omulia on maistettava. Sitä saakin kuulemma ostaa savustettuna Baikalin lähistön asemilta. Mongoliassa on lähes kansallisjuoman asemassa airag, käytettyä tammanmaitoa, joka tunnetaan Venäjällä kumissina. Perillä Kiinassa voisi testailla kerrankin sitä Pekingin ankkaa.

Mukavintahan on sitten paikan päällä 'löytää' paikallisisia erikoisuuksia sattuman kautta. Varsinkaan Kiinassa ei ole vaikea törmätä johonkin täysin odottamattomaan ruokalajiin.

Ei kommentteja: