Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

17.7.2010

Blogi matkan jälkeen

Sain juuri hetki sitten kirjoitettua viimeisenkin matkapäivän tapahtumat julki. Tarkoitus olisi vielä maustaa aikaisempia kirjoituksia valokuvilla, joita en ole eriyisemmin vielä tähän mennessä tutkinut. Siihen menee oma aikansa, ja saatanpa lisäillä tekstiä jo julkaisemiini kirjoituksiin tai muutenkin korjailla niitä. Varmaan kirjoittelen vielä jonkinlaista yhteenvetoa tai muita havaintojani vielä uusiksi merkinnöiksi. Blogi elää siis vielä jonkin verran, mutta varsinainen matkakuvaus on jo julkaistu.

Kiitos kaikille lukijoille ja kommentaattoreille, menneille, nykyisille ja tuleville. Itselleni muiden matkakertomuksista oli ennen matkaa huikea apu - toivottavasti tästä on iloa jollekin samantapaista matkaa suunnittelevalle tai muuten vain kiinnostuneelle. Kysyä saa kommenttikenttien kautta mitä vaan, yritän huomata uudet kommentit ja vastata niihin tarpeen mukaan.

Not quite over and out yet,
Lasse

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienolta reissulta kuulosti kaikin puolin ja samanlainen reissu, suorastaan jopa samoja jalanjälkiä kulkien olisi mielessä. Osaatko kertoa millaisella budjetilla matkaan tulisi varautua?

Divine kirjoitti...

Meillä meni paljon vähemmän rahaa kuin mihin oltiin varauduttu. Kun niitä omia eväitä tuli otettua niin paljon mukaan, niin ravintolavaunuakaan ei tarvinnut käyttää useinkaan. Junassa istuessa ei oikein energiaakaan kulu, joten raavaiksi miehiksi pärjäsimme yllättävän vähällä syömisellä.

Mitähän sitä uskaltaisi päiväbudjetista sanoa... 50 € on ainakin ehdottomasti liikaa. Muutama kymppi riittää mainiosti, ja junapäiville vielä vähemmän. Ruoka ja olut ovat halpoja kaikissa maissa, riippuen tietysti millaisissa ravintoloissa syö (ja kuinka paljon juo...) Venäjällä iso olut ravitsemusliikkeessä maksaa +-2 €, Mongoliassa vähän yli euron ja Kiinassa halvimmillaan 60 senttiä. Hinnat toki vaihtelevat huomattavasti. (Päivä)budjettikysymykset ovat aina vähän vaikeita, kun ihmisillä on niin erilaiset tarpeita ja tottumuksia.

Itse matkahan kustantaa suomalaista matkatoimistoa käyttäen yli 2000 € (riippuen myös junaluokista), mutta itse järjestelemällä voi päästä huomattavasti halvemmalla. Ihanteellisinta hinnan kannalta olisi ostaa liput itse Venäjältä ja Mongoliasta, mutta siinä on aina mahdollisuus, ettei pääse juuri siihen junaan, johon haluaa. Väljällä aikataululla matkustaessa ei tuolla ole varmaan paljonkaan merkitystä. Meidän oli saatava matka aika tarkkaan 2 viikon raameihin, joten luontevinta oli antaa matkatoimiston sumplia junalippu-, asumis- ja viisumiasiat.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset tästä informatiivisesta ja hauskasta blogista, kuume Trans-Siperiaa kohtaan kasvoi entisestään! Tuota Traveller-matkatoimistoa olenkin miettinyt, kiva kuulla että homma toimii hintasekoiluista huolimatta...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mainiosta matkaselostuksesta! Hauskasti kirjoitettu sekä aivan erinomaisia huomioita ihmisistä, tavoista ja matkustamisesta yleensä. Itse haaveilen niinikään vastaavasta matkasta ja näin hyvän raportin lukeminen ei matkakuumetta ainakaan alenna.

Kiitos vielä kerran!